Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Türk Dil Bayramı’nın 86. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Şahiner,mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu’nun düzenlediği ilk dil kurultayının, aynı yılın 26 Eylül günü gerçekleştirildiğini ve bu nedenle 26 Eylül’ün, ülkemizde “Dil Bayramı” olarak kutlanmaya başlandığını belirtti.”Milli kültürümüzün ana taşı bulunan Türkçe, geçmişle istikbal içinde en diri bağı oluşturmaktadır. Türkçe’mize sahip çıkılması, varlıklı sözcük yapısının doğru biçimde kullanılması, her bölgede Türkçe yayınların artırılması, eğitim, İlim ve kültür dili şekilde artması konusu için bugün hepimize fert şekilde kocaman mesuliyet düşmektedir. İlk önce kendimizden başlayarak, ailemizde, etrafımızda Türkçe’mizin azami biçimde kullanılması, telaffuz edilmesi ve azami biçimde anlaşılabilmesi anlamında çaba göstermeliyiz.
Duygularımızın, düşüncelerimizin, sevinçlerimizin ve ortak değerlerimizin paylaşılmasında en belirleyici faktörün Türkçe’miz olduğunu bir kez daha ifade ederek, büyük Türk milletinin Dil Bayramı’nı kutluyor, Türkçenin kültürel bir hazine olarak sonsuza kadar var olmasını yürekten temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Önceki 2018 Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantı Gündemi